Dierentuin Artis

Wanneer: op aanvraag

Wist je dat Artis al sinds 1838 bestaat? De dierentuin in hartje Amsterdam is de oudste in Nederland, en nog steeds razend veelzijdig. Terwijl je loopt door een historisch stadspark vol imposante bomen, stuit je van het ene op het andere wonderlijke wezen. Het monumentale aquarium huisvest talloze tropische vissen. En op de vlakte torenen de giraffen ver uit boven de zebra’s, springbokken en gnoes waar ze het land mee delen. Ook qua gevleugelden zit je bij Artis goed: er fladderen honderden vlinders in het Vlinderpaviljoen. En voor je het weet sta je oog in oog met een grote gier. Artis maakt indruk met zijn grote plantentuin waar je uren door kan dwalen, maar de hoofdmoot wordt toch echt gevormd door de dieren. Artis heeft ruim 900 diersoorten, van de Aziatische olifant tot de Zuid-Amerikaanse tapir. Je raakt er niet uitgekeken.

Offerte aanvragen

Rembrandt en de Gouden Eeuw

Wanneer: 15 februari 2019 – 10 juni 2019

Tijdens de eerste helft van het jaar pakt het Rijksmuseum uit met Alle Rembrandts. Voor de eerste keer ooit toont het museum alle werken van Rembrandt in de collectie tegelijkertijd in één tentoonstelling. Maar liefst 22 schilderijen, 60 tekeningen en 300 prenten zijn te bewonderen. Het Rijksmuseum heeft de grootste én meest prominente collectie Rembrandts ter wereld. Alle Rembrandts is daarom een unieke kans om zijn zowel zijn intieme zelfportretten, als grootse taferelen en bijzondere schetsen tegelijkertijd te zien en te ontdekken waarom hij ook vandaag de dag nog bij de beste kunstenaars ter wereld hoort.

Offerte aanvragen

Huishoudbeurs 2019

Wanneer: 16 februari 2019 – 24 februari 2019

De Huishoudbeurs in RAI Amsterdam weet sinds 1950 wat vrouwen beweegt en is het grootste vriendinnenfeest van Nederland! Je vindt er de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van mode, verzorging, wonen, vrije tijd, culinair, gezondheid, workshops en nog zoveel meer! En toegang tot de Negenmaandenbeurs daarnaast kunnen bezoekers tijdens de hele beurs genieten van het Azië Pasar Malam Festival.

Offerte aanvragen

Madurodam

Wanneer: op aanvraag

Leer Nederland op een bijzondere manier kennen in miniatuurstad Madurodam, waar Nederland gebouwd is met een schaal van 1 op 25. Dit park bestaat al meer dan 60 jaar en zorgt sindsdien voor een onvergetelijke dag voor jong en oud. Madurodam bestaat uit driedimensionale gebouwen uit alle delen van Nederland die een indruk geven van het land en de Nederlandse samenleving. Sommige onderdelen kunnen bewegen of geven informatie via een auditieve toelichting. 
Er zijn veel interactieve onderdelen in het park te vinden waarbij iedereen kan meedoen en zo spelenderwijs meer te weten komt over Nederland. Zo kun je zelf leren vliegen op Schiphol, als dj achter de draaitafel staan, wind opwekken met behulp van windmolens en in de haven van Rotterdam de schepen vol laden.

Offerte aanvragen

Slot Loevestein

Wanneer: op aanvraag

Het kasteel Slot Loevestein is gebouwd in de middeleeuwen, midden in de ongerepte natuur. Dit zorgt voor een avontuurlijke tocht door het kasteel. Het kasteel kent een rijke geschiedenis van zo’n 650 jaar, te verdelen in drie periodes: de Middeleeuwen, Staatsgevangenis en Hollandse Waterlinie. Er is een soldatendorp waar soldaten en andere bewoners vertellen over het leven in de vesting. Zo staan er soldaten op wachten en doen vrouwen de was. Spelenderwijs kom je meer te weten over kruit en wapens. In een kelder ervaar je zelfs de dreiging van hoogwater. Iedereen die het museum bezoekt krijgt een eigen sleutel waardoor je alles zelf kunt verkennen en ontdekken. Zo kom je terecht op verschillende plekken waar tentoonstellingen te zien zijn en waar verhalen vanuit diverse perspectieven worden verteld. Je kunt archeologische kennis opdoen bij de expositie ‘Opgraven’, waar verschillende sporen van vroegere bewoners te zien zijn. Zo kom je meer te weten over de manier van leven in de voorbij eeuwen.

Offerte aanvragen

Kerstmarkt Maastricht

Wanneer: 1 december 2018 – 1 januari 2019

Tijdens Magisch Maastricht is de historische binnenstad heel bijzonder verlicht. Bekijk de kroonluchters op Plein 1992 en de Markt en volg het speciale lichtpan over de Maas via de Sint Servaasbrug en de ‘Hoeg Brögk’. Bewonder ook zeker de lichtanimatie van de 200 mistletoes in de bomen op het Onze Lieve Vrouweplein. Door alle mooie verlichting worden de pleinen en straatjes met elkaar verbonden en draait alles om de gezellige kerstsfeer. Tijdens de kerstmarkt is het Vrijthof dé centrale plek in Maastricht. U vindt er naast vele stalletjes en een reuzenrad, ook een gezellige schaatsbaan. Geniet van de heerlijke kerstsfeer en rijd uw rondjes op de schaats. En wilt u na het schaatsen nog even kerstshoppen, breng dan een bezoek aan de sfeervolle straatjes van het Jekerkwartier.

Offerte aanvragen